Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annlis Hedenström

/

Annons

Vår kära mor, Annlis ”Lisa” Hedenström, avled den 23 september stilla i sitt förra hem i Sinnberg där hon föddes, växte upp och blev trogen nästan hela sitt liv så när som de nio sista åren som hon bodde i Fåker.

Lisa fick redan tidigt i livet börja arbeta då hon tillsammans med sin bror fick följa med sin mor i fäbodarna och blev därmed mycket förtjust i att vistas i skog och mark. Mycket tidigt i livet fick hon även lära sig sy som blev en syssla som följde henne hela livet, hon blev med tiden en mycket duktig sömmerska vilket styrks av de åtskilliga kvinnor som stått brud i brudklänningar som hon sytt, oräkneliga är även de byxor som hon lagt upp eller ned samt sytt in eller ut. Hon var ansedd som en mycket noggrann sömmerska som inte såg något uppdrag för svårt vilket bekräftas av att hon några dagar före sin död lät hämta sin symaskin och hade för avsikt att lära mig, äldste sonen, att själv laga mina byxor samt att även kunna sy ett förkläde som hon lovat sy till en fyraåring och grämde sig att hon på grund av sin sjukdom inte kunde slutföra.

Under kriget gick hon med i lottakåren och tjänstgjorde som flygbevakningslotta i Fjällsta där hon träffade sin blivande man som hon levde tillsammans med tills hon blev änka för nio år sen. De fick tre barn tillsammans som hon tog väl hand om. Hon har även under årens lopp haft ett antal fosterbarn från alla delar av landet av vilka de flesta av dem haft kontakt med henne även efter vuxen ålder. Den sista av dem betraktar ännu henne som mamma vilket hon var mycket lycklig över.

Även inom nöjesbranschen var hon aktiv när hon under många år jobbade med serveringen på Furufröjds dansbana där hon sedermera blev allmänt känd som ”farmor” både hos musiker och publik och där hennes största idoler var Roland Cedermark, Stubb-Jonas och Frönjannes.

Lisa var mycket levnadsglad och nyfiken på livet och tackade aldrig nej när det erbjöds en resa någonstans. Hon ville alltid också prova på allt nytt som att köra traktor, bil och motorcykel och ångrade på äldre dar att hon inte tagit körkort.

Barn, barnbarn och barnbarnsbarn betydde mycket för henne och hon hade mycket god kontakt med alla och höll alltid reda på födelsedagar och andra bemärkelsedagar och var under en lång tid nummer två av fem generationer. Handarbete av alla slag, främst strumpstickning, var en hobby som låg henne varmt om hjärtat och pågick ända till en halvtimme före hennes bortgång. Hennes strumpor finns i dag ända nere i Gambia.

Annlis sörjs och saknas av barnen med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons