Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika Norlin släpper nytt

Annika Norlin är åter aktuell med sitt jämtländska projekt Säkert! På sin hemsida avslöjar hon att en ny skiva med titeln ”Facit” kommer den 15 september i år. Första singeln heter ”Fredrik” och ska finnas ute redan i början av augusti.

Det verkar bli en platta som fångar tidsandan 2010.

”Det har varit roligare att skriva på svenska den här gången, svenskan har öppnats upp som popspråk så mycket senaste två åren. Klimatet är mindre ängsligt. Man kan skriva om valet, om bröllop och om begravning. Vilket jag gör”, skriver Annika Norlin.

Henrik Oja har producerat och varit med och skrivit hälften av låtarna. I övrigt syns många av Norlins gamla, trogna vapendragare i samarbetet, däribland Mats Hammarström, Daniel Berglund, Lovisa Nyström och Jakob Nyström.

Annika Norlin berättar vidare att den nya skivan har fått ta tid och att de jobbat långsammare med den än de gjorde med förra skivan ”Säkert!”.

”Vi hade till och med någon slags plan innan vi började spela in den. Den planen har spruckit förstås, men ändå”, skriver hon.

Många undrar säker om Annika Norlins engelska projekt Hello Saferide är nedlagt, men det är det inte. Någon eventuell turnéplan verkar däremot inte vara bestämd i dagsläget.