Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika Norlin släpper hyllningslåt till ÖFK: "Gillar all musik där känslor ska maxas"

"Rött & svart pumpar hjärtat" är titeln på Annika Norlins senaste singel som är inspelad tillsammans med supporterföreningen Falkarna som en hyllning till Östersunds FK.
– Jag gillar all musik där känslor ska maxas och det finns få bättre tillfällen för det än i samband med fotboll, säger Annika Norlin i ett pressmeddelande.

Liverapport: Följ ÖFK:s gruppfinal mot Hammarby här

1997 gjordes ÖFK:s kamplåt av Knut Agnred i Galenskaparna. Den spelades in av Smalare än Tord och har därefter dånat i högtalare på Hofvallen och Jämtkraft Arena i närmare 20 år. Nu kan det vara dags för en ny låt.

Under söndagen släppte Annika Norlin och Falkarna "Rött & svart pumpar hjärtat" på Spotify.

– Utan att vara särskilt fotbollsintresserad har jag märkt att jag och mina kompisar ändå tar åt oss ära av Östersunds FK:s framgångar. Jag tror man gör det med allt bra från sin hemstad. Annars var ju inspirationen Östersund överlag och hur det känns när det är morgon och man har varit på fest och går över Frösöbron, och den delen kan jag ju, säger Annika Norlin i ett pressmeddelande.

Läs också: Ebba Knutsson: Nya skivan från Säkert är intim och nyskapande - "Hon briljerar på ett sätt som få musiker klarar av"

Initiativet till låten kommer från Falkarna, som gav Norlin en grundmelodi och några ord att jobba med.

– Vi tyckte att det vore kul med en låt som uppstod från fansen själva, så jag började klinka melodier på pianot. En fastnade lite extra, men jag kände rätt fort att vi behövde hjälp att färdigställa den ochgöra den proffsig både musik- och textmässigt. Eftersom vi ville göra en litemer känsloladdad hyllningslåt, och gärna ha en artist som har sina rötter i Jämtland och känner Östersund passade Annika Norlin perfekt. Så jag skickade chansartat melodin tillsammans med ett långt mail till Annika, som bara efter en kort tid svarade att hon gärna ställde upp, säger Falkarnas tifoansvarige Anders Ringfelter i ett pressmeddelande.