Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika Norlin far till Kluk i helgen

/
  • Annika Norlin är en av dem som styr kosan mot Kluksfestivalen i helgen. Det har ryktats om att hon ska spela där, men till LT säger hon att det blir som åskådare hon dyker upp.

I vanliga fall står hon själv på scen med Säkert! eller Hello Saferide. Men till Kluksfestivalen åker hon för att få lyssna på andra band.

– Jag har höga förväntningar, säger Annika Norlin.

Annons

Efter några års uppehåll drar Roger Meijer igång Kluksfestivalen igen i morgon, en festival som arrangerats av och till under 30 års tid.

En flitig besökare under 1990-talet var Annika Norlin. Då bevakade hon den lokala musikscenen som journalist på både LT och ÖP. I helgen åker hon hem till Jämtland och Kluksfestivalen igen.

Det har ryktats om att Annika själv kommer ställa sig på scenen till helgen, men till LT säger hon att det bara är som åskådare hon kommer att dyka upp.

För de som inte varit i Kluk och på Kluksfestivalen – vad är grejen?

– Nu var det några år sedan jag senast var på Kluksfestivalen. Men det som var grejen – åtminstone då – är att det var så otroligt gemytligt. Det här låter ju kanske pretentiöst. Men det kändes som om allt gjordes med en sån otrolig kärlek till musik. Det är inte alla festivaler där det är så, säger Annika Norlin.

Vilka band missar du inte i helgen?

– Dels så ser jag fram emot Triakel som jag avgudar. Dels så är det lite av en återförening för 1 000 Dollar Playboys. Men sedan har jag lite dålig koll på vilka de andra banden är.

Du är ju gammal nöjesjournalist. Hur ligger jämtländsk musik till?

– Grejen är – jag vet inte riktigt. Jag minns att när jag senast var på Kluksfestivalen – det kan ha varit 2002 – så hade jag med mig min dåvarande pojkvän. Han blev förvånad över vilka som var där. Det var ju en massa popsnören och alla lyssnade på folkmusik. Han kunde inte förstå det där.

Att Annika Norlin hamnade ute i Kluk på en festival hade med dåvarande journalistjobbet att göra.

– Det var när jag jobbade på LT. Då åkte hela redaktionen ut dit. Jag minns att jag blev förvånad över hur trevligt det var där med både popmusik och dans på logen, säger hon.

Årets program för Klukfestivalenbestår av 18 riktiga jämtländska band – och så Sundsvallsbandet $1000 Playboys.

– De får dispens, säger Roger Meijer.

Mer läsning

Annons