Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annie Fahlander

Vår älskade faster, Annie Fahlander, född i Brattbäcken den 1 maj 1909 har stilla insomnat i en ålder av 101 år och två månader.

Annie var dotter till Carola och Olle Wikström och näst äldst av fem barn. Efter flickskola i Östersund, utbildade hon sig till lärare vid seminariet i Härnösand. En av hennes första lärartjänster blev vid skolan i Baksvedjan. Under studietiden i Härnösand träffade hon sin blivande man Bengt Fahlander, född på Björkåbruk öster om Sollefteå.

De flyttade till Stockholm, där faster Annie tjänstgjorde som speciallärare i Fredhäll och sedermera i Vällingby, en tjänst som hon innehade fram till sin pensionering. Dottern Gudrun föddes 1950 och under sommarloven var Brattbäcken och Lilltorpet trogna resmål. Där bjöds det på underbara middagar och kaffekalas. Midsommardagens firande blev en kär och uppskattad släkttradition. I juni 1992 föddes barnbarnet Klara som kom att betyda väldigt mycket. Den sommaren blev faster Annies sista vistelse på Lilltorpet, då de långa resorna blev alltför jobbiga.

Brattbäcken och Lilltorpet fanns dock alltid i hennes tankar. När vi hälsade på i Vällingby eller talades vid i telefon kom alltid frågan "hur är det där hemma då"?  Den innefattade både hur det stod till med släkt och vänner, samt hur det såg ut på Lilltorpet.

Hösten 2008 flyttade Faster till Dalgården, ett äldreboende i Söderköping, för att komma närmare Gudrun och hennes familj.

Faster Annie fanns alltid till för oss brorsbarn och minnet av henne kommer alltid att finnas i våra hjärtan. 

Ann-Margreth, Ingrid och Eva med familjer.