Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anne-Marie Åsén

Min älskade momma finns inte mer. Hon avled 14 oktober efter en kort tids sjukdom, 83 år gammal.

Hon var alltid positiv och optimistisk, hennes motto var allting ordnar sig. Även i slutet på hennes resa i detta liv var hon lugn, inte ett orosmoln fanns på hennes himmel.

Momma föddes i Köttsjön där hon växte upp med mamma Frida och pappa Verner samt sina småbröder Sven-Olof, Karl-Erik och Bosse. Halvbrodern Stig betydde också väldigt mycket för momma.

Momma var en glad, öppen och social person och hon älskade att dansa. I sin ungdom for hon gärna på dans, i klänningar som hennes mamma sytt.

När momma hade gift sig med min morfar och fått sitt enda barn (min mamma), byggde de ett vitt litet hus på Köttsjön.

I sitt yrkesverksamma liv arbetade hon bland annat som kocka i SCA-förläggningen som fanns i Köttsjön. Ingen barnpassning fanns ju på den tiden så min mamma fick alltid följa med, när hon inte gick i skolan. I mommas och moffas hem i Köttsjön hade de en tid byns postkontor. Hon arbetade även på postkontoret i Överammer. När postkontoren lades ner, arbetade momma som lantbrevbärare fram till sin pensionering 1994.

Momma har alltid tyckt om att ha folk omkring sig. Hon tyckte om att laga mat och ingen fick gå ifrån hennes kök utan att de bjudits på mat. Ett annat tecken på hennes generösa sätt är kakorna hon gärna bakade till dem som inte hade tid eller intresse. Hon blev glad av att glädja andra.

Trots ett hårt liv, hade momma alltid ett glatt humör och hon var mån om sina nära och kära. Det fanns alltid plats i hennes hem, och tid att surra över en kopp kaffe.

Min momma var elegant och mån om hur hon såg ut, in i det sista. Hon tyckte om fina kläder, högklackade skor, smycken och hon ville alltid lukta gott.

Momma blev änka i februari och har det senaste halvåret kunnat leva livet fullt ut. Hon har umgåtts med släkt och vänner på ett sätt som tidigare inte var möjligt.

Momma har funnits i mitt liv så länge. Det känns konstigt att jag aldrig mer kommer höra hennes glada skratt, äta maten hon lagat eller få en varm kram av henne varje gång vi ses.

Hon var älskad och hon kommer bli saknad.

Ingela