Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anne Farrell: "Jag är en smart spelare"

Vid lunchtid landade hon på Åre Östersund flygplats.

– Jag är en smart spelare, säger Anne Farrell, Jämtland Baskets nyförvärv från Norrköping Dolphins.

Under måndagskvällen gör den 25-åriga amerikanskan sitt första träningspass med Jämtland. På söndag gör hon debut när man möter Lidingö i den sjätte omgången av division 1 norra.

Anledningen till den snabba övergången är egentligen två saker:

1. Farrell blev efter fyra ligamatcher överflödig hos SM-guldjagande Norrköping. Coachen, tillika landslagstränaren Lasse Johansson, ansåg att Farrell med sina 185 cm är för liten för att även räcka till i Europa.

2. Jämtland fick akuta skadeproblem. Insideduon Frida Joelsson och Sara Ghazanfareeon-Karlsson, har i snabb följd åkt på fotledsstukningar.

Eftersom Anne Farrell vill stanna i Europa passar det bra att byta till Jämtland. Helst hade hon velat till en annan klubb i Damligan eller någon likvärdig liga i övriga Europa.

Den chansen kan komma, men just nu är allt fokus riktat på Jämtland och det kortidskontrakt (fyra matcher) hon skrivit.

– Marknaden är tuff. Ofta kan det öppna sig möjligheter runt jul, när lag gör en avstämning efter halva säsongen, berättar coachen Dennis Cooper.

USA-forwarden ser Jämtland helst som en mellanlandning, på väg mot något annat. Det stör inte Cooper, som behöver en ny injektion av kraft och klass.

Hur missnöjd är du över att inte få fortsätta i Norrköping?

– Självklart är jag missnöjd, men det här är en bra situation för mig. Just nu är jag bara fokuserad på Jämtland. Jag har tränat varje dag med Norrköping och är i bra form.

Du vill alltså inte hem till USA?

– Nej! Jag älskar Europa

Farrell hann med fyra matcher och fyra segrar i Norrköping. Hon snittade 22 minuter, sju poäng och 5.8 returer.

– Vi hade många poänggörare och därför behövde jag inte göra så mycket poäng, säger hon.

Nu kommer hon till ett lag med extremt låg medelålder. Då kan amerikanskans rutin vara guld värd.

– Jag ger ledarskap och jag förstår spelet. Jag är en smart spelare.