Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annas förslag vann – tåget ska heta Ewert

/
  • Anna Ericson vann tågnamntävlingen och fick döpa tåget som från och med måndagen heter Ewert Ljusberg.”Jag tyckte tävlingen var en kul grej. Ewert Ljusberg är en självklar representant för Jämtland, och han förtjänar ett tåg”, säger Anna Ericson.Förutom äran att döpa tåget har hon vunnit en lyxhelg för två personer i Trondheim.  foto: ulrica dahlqvist

På måndagen var det dop på tågstationen i Östersund. Ett av Mittnabotågen döptes till Ewert Ljusberg.

Annons

Cirka 1000 förslag har lämnats in i samband med en namntävling för att döpa tågen som går mellan Sundsvall, Östersund och Trondheim.

Anna Ericson från Östersund föreslog Ewert Ljusberg. Just det var det flera som föreslagit så när juryn bestämt sig för namnet drogs lott bland dem som förslagit vinnarnamnet och Anna Ericson hade turen på sin sida.

På måndagen fick hon den stora äran att döpa tåget i champagne (alkoholfri).

Förra sommaren tog Veolia transport över driften av Mittnabotåget och satte då in två nya vagnar. Det var i samband med det som idén om namntävlingen väcktes.

– Det är roligt att inte bara ha formella titlar på tågen, säger Nils Harvard, vd på Länstrafiken.

– Båda dessa herrar är starka kulturpersonligheter och genom att välja dem fick vi också ett jättebra tema som vi kan spinna vidare på när det blir dags för fler tå, säger Tove Möller, projektledare på Veolia transport.

Senare på måndagen döptes det andra tåget i Sundsvall, det fick namnet Kjell Lönnå.

Annons