Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna von Hausswolff

/

"Ceremony"

(Kning Disk)

På nätet: annavonhausswolff.com

Annons

Anna von Hausswolff har sagt att hon firar livet och sin egen existens på den här skivan. Att hon med hjälp av kyrkorgeln försöker förmedla något gudomligt, som om hon försöker minska gapet mellan människa och natur, mellan liv och död.

Det kan låta pretentiöst, men Anna von Hausswolff lyckas i princip förmedla den känsla av majestätiska toner som temat kräver. Samtidigt som produktionen, med kyrkorgeln i förgrunden, har blivit större har även hennes sång vuxit. När hennes röst hörs för första gången tio minuter in på skivan, i låten "Deathbed", känns det som om himlen exploderar. Anna von Hausswolff tillåter musiken att fylla hela skalan, från det storslagna till det sköra.

Från ångestladdade Silverbullit-influenser i "Sova" till drone-influerad electronica i "No body". Om debutalbumet "Singing from a grave" var en bra samling vackra poplåtar så är "Ceremony" på många sätt en mer komplett upplevelse. Den monumentala förstasingeln "Mountain crave" är redan nu en av årets bästa låtar.

I "Ceremony" hittar man även historien om Anna von Hausswolffs morfar och hans kamp mot döden, och få har skildrat liv och död lika bra som Anna von Hausswolff gör här.

Niklas Alicki/TT Spektra

Mer läsning

Annons