Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Palmquist

/

Vår älskade mor Anna Palmqvist, född Lundqvist, har lämnat oss drygt en vecka före sin 89-årsdag.

Annons

Mor föddes i Berge, Bere, Brunflo som nummer sex av sju barn. De blev tidigt faderlösa så syskonen fick hjälpa till med försörjningen och deras mor, vår mormor Betty, hade givetvis en enorm arbetsbörda.

Som tonåring arbetade mor som piga i Sörviken och hos en syster och svåger i Sollefteå. Vid genomgången hushållsutbildning vid Lucullus matsalar arbetade hon i flera år hos överläkare Axel Odelberg.

Efter giftermål med Gösta Palmqvist flyttade vi till hans hemgård i Singsjön där mor blev bondmora. Hemmet var alltid öppet för släktingar och vänner. Vi barn hade ofta kusiner hos oss och som vi om somrarna badade med i Singsjön eller var med på slåttern eller hade snöaktiviteter med oss på vintern. Alltid med mors goda omsorg – och goda bullar! Mors matlagnings- och bakkunskaper var omvittnade. Otroliga till antal och sorter är de krusfat vi har doppat ifrån! Få kunde heller plocka en hink med lingon så fort som hon.

1956 tog hon körkort tillsammans med 5-6 karlar i byn. Tufft gjort, men sån var hon!

På 60-talet flyttade makarna till Brunflo där mor en tid arbetade med skolstädning och senare i NNP:s potatislager. Gammaldans var båda intresserade av och mor var med i Pensionärsdansarna så länge benen bar. Virkning och stickning var också ett stort intresse. Oräkneligt många par tussar har hon stickat till de sina – och till obekanta som hört talas om dem.

Som pensionärer hade Anna och Gösta sköna år tillsammans tills mor blev änka år 2000.

Mor kände sig ensam de sista åren och mådde inte så bra. De sista ett och ett halvt åren fick hon sin omsorg på Ängegården i Brunflo.

Anna sörjs och saknas av döttrarna med familj samt en syster, svägerskor, syskonbarn, övrig släkt och goda vänner.

Mer läsning

Annons