Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Nilsson

/

Vår mamma Anna Nilsson har nu gått bort vid en ålder av 95 år.
Hon somnade in lugnt och stilla i sin lägenhet på Västerviks servicehus, Frösön.

Annons

Anna föddes i Hara och har där haft sitt verksamma liv. Mamma gifte sig med Gustav Nilsson 1936 och de fick tre barn. Vid äktenskapet flyttade Gustav till Anna och hennes mor som ägde en jordbruksfastighet. Makarna övertog senare gården.

Anna och hennes mor samarbetade i många år med Frösö sjukhus och tog emot patienter som var i behov av en lugn och trygg hemmiljö.

Hemmet och familjens bästa har alltid varit det viktigaste för Anna. När hennes mor på grund av en förlamning blev sängliggande skötte Anna om henne i många år samtidigt som hon hade familj och ladugård att ta hand om.

Förutom sina egna tre barn har Anna alltid funnits där som en trygghet för sina barnbarn. Anna har med sitt varma hjärta även spridit glädje genom besök hos gamla, sjuka och ensamma människor. Anna var en mycket social och utåtriktad person med ett gott humör och underbar humor.

I övrigt har Annas intressen varit vävning, annat handarbete och släktforskning.

På äldre dar då det fanns tid och möjlighet uppskattade hon att få komma ut och resa. Sin 85-årsdag firade hon på Mallorca, 87-årsdagen i Prag. Dessutom gjorde hon ett flertal resor till bland annat Helsingfors, Ösel och Tallinn.

Anna månade om att bibehålla sin rörlighet och kondition och tog fortfarande vid 87 års ålder långa promenader flera gånger i veckan.

Efter ett besvärligt benbrott flyttade Anna till Västerviks servicehus där hon bodde de sista åren. Anna hade en god hälsa ända fram till sin bortgång den 3 januari 2009.

Vi barn och barnbarn tänker med glädje och tacksamhet på allt vad hon gjort för oss.

Mer läsning

Annons