Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna-Maria prisas för sina rolltolkningar

Musikalartisten Anna-Maria Hallgarn, bördig från Orrviken, tilldelas Annalisa Ericson-stipendiet 2014.
– En härlig push för självförtroendet! säger hon.

Annalisa Ericsons stipendium på 50 000 kronor instiftades 2005 och ska gå till en kvinnlig artist som gjort ”ögonfallande och begåvade insatser inom sång, dans och teater." Anna-Maria Hallgarn kommer att motta priset på Göteborgsoperan på söndag, i samband med finalföreställningen av ”Carmencita Rockefeller - prinsessa av Japan” där hon spelar titelrollen.

– Det känns jätteroligt, överraskande och smickrande. Jag kände till att priset fanns, men jag hade inte en tanke på att de skulle välja mig, säger sångerskan och skådespelaren Anna-Maria Hallgarn, som inledde sin karriär på Wendlas dansstudio i Östersund på 1980-talet.

1995 debuterade hon som musikalartist i "Spindelkvinnans kyss" på Östgötateatern. Sedan dess har hon åkt skytteltrafik mellan teatrarna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hon har bland annat spelat rollen som Kharmen, Maria Magdalena i "Jesus Christ Superstar" och Jeanie i "Hair".

– Jag har haft mycket jobb, men jag har blivit bra på att planera och organisera också. När man har make, två barn och katt hittar man sitt sätt att hinna med allt, att både vara hemma och fokusera på jobbet.

#Vad ska du göra i höst?

– Då ska jag göra en av två roller i musikalen "Last five years", som handlar om en man och en kvinna i en kärleksrelation. Alexander Lycke gör den andra rollen. Med oss på scenen har vi också ett band med fem medlemmar. Det blir jättemycket bra musik! Premiären äger rum på Åbo Svenska Teater och sedan får vi se om vi åker ut på turné.

#Vad ska du göra för prispengarna?

– Jag ska bjuda familjen på en resa till London. Vi åker samma dag som det blir sommarlov, det ska bli jättemysigt att bryta av på det sättet. Kanske går vi på någon musikal när vi är där också.