Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Maria Hallgarn laddar inför den stora finalen

/

Sångerskan och skådespelerskan Anna-Maria Hallgarn, från Orrviken, är en av körtjejerna bakom Malena Ernman. Nu laddar de inför lördagens final i Eurovision song contest.
– Vi ska ge järnet igen, säger Anna-Maria.

Annons

När LT når henne i Moskva sitter hon och de andra tjejerna och äter frukost. Anna-Maria är glad men trött efter tisdagens framträdande inför miljontals tittare.

– Det var jättekul i går, Malena är så lugn och stabil. Jag är nybörjare i den här sortens spektakel så det var intressant att se. Alla artister är inhysta i små boxar och allt är ganska oglamouröst, säger hon och skrattar.

Nu är tjejerna lediga både i dag och på torsdag innan allt drar igång igen, med repetitioner på fredag och final på lördag.

– Men vi har inte vågat göra några planer eftersom vi inte visste om vi skulle gå vidare, men nu kan vi slappna av, säger Anna-Maria.

Enligt henne var det viktigast att komma med i finalen och någon jättepress inför den stora tävlingen, där Sverige har startnummer fyra, känner de inte.

– Vi kan numret, allt sitter. Nu ska vi njuta och ha kul. Och så ger vi järnet igen på lördag, säger hon.

Anna-Maria har fullt upp även utanför Eurovision song contest. Hon spelade nyligen Maria Magdalena i Jesus Christ superstar på Malmöoperan med Ola Salo. I höst är hon aktuell i rollen som Adeleide, en av huvudrollerna i Göteborgsoperans uppsättning av Guys & Dolls. Men i sommar ska hon även försöka vara lite ledig. Då kommer hon hem till mamma och pappa i Orrviken.

– Ja, det gör jag alltid, det ska bli härligt.

Mer läsning

Annons