Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Lindberg

Anna Lindberg föddes i Hållbacken, Mattmar, som yngst i en syskonskara sedan tidigare bestående av Kerstin, Märith och Johan.

Annons

Familjen drabbades tidigt av sorg då först Kerstin avled 1939 och modern Emma året därpå, när Anna bara var åtta år gammal. Tillsammans med sin far och syskon delade hon alla gården sysslor, vilket Anna trivdes bra med.

I slutet av 50-talet var det tid att flytta hemifrån och Anna kom till Offerdalsberg där hennes syster Märith bodde och förestod telefonväxeln. Anna arbetade i Offerdal i några år som hushållerska och växeltelefonist i Offerdalsberg, Kälom och Olden. Denna tid och ungdomsåren hemma i Hållbacken med vänner och 40- och 50-talens nöjesliv talade hon ofta om med glädje.

Anna var utåtriktad och hade lätt för att få vänner. 1958 träffade hon sin livskamrat Alfred Jonasson och 1961 flyttade hon till honom på Sjötorpet i Offerdalsberg som skulle bli deras gemensamma hem. 1967 föddes sonen Kjell-Erik, och all tid gick till omsorg om hem och familj, som hon alltid satte i främsta rummet. Det var en lycklig tid även om vardagen på den enkla gården kunde vara arbetssam. 1981 flyttade familjen till Bredbyn.

Hemmet var musikaliskt och Anna uppskattade mycket olika sorters musik. Hon var mån om allt levande, inte minst alla slags djur, och hade alltid en stund över för sina tama småfåglar och ekorrar som åt direkt ut hennes hand. Omsorgen omfattade också odling av grönsaker och blommor såväl i trädgården som inomhus.

Familjen var betydelsefull för Anna, som tillbringade mycket tid med sin syster Märith och Alfreds stora familj. Det var ett hårt slag då brodern Johan avled 1997 och systern Märith 1999. När Alfred blev sjuk var det självklart för henne att vårda honom i hemmet så länge som möjligt.

2003 flyttade Anna och Alfred till en servicelägenhet i Ede, Offerdal, där Alfred avled 2005.

Saknaden efter Anna går inte att uttrycka med ord. Minnet av hennes kärlek, varma humor, goda humör och omsorg om familjen gör sorgen ljus. Anna sörjs närmast av sonen Kjell-Erik och Camilla med nyfödd son samt övrig släkt och vänner.

Familjen