Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Kocken vill etablera sig i Europacupen

/

Anna Kocken lever i ingenmansland, hon står mittemellan landslagen. Men lyckligtvis har hon gruppen på skiduniveristetet i Östersund.
– Det känns som vi får bra stöd där, säger hon.

Annons
Anna Kocken, Åre, är den andra länsåkaren som står på startlinjen när Europacupen har premiär. Anna som självklart siktar på världscupen någon gång pendlar just nu mellan Europacup- och FIS-tävlingar.
– Det blir lite svårt där mittemellan, men förhoppningsvis finns det ett Europacuplag att sikta på nästa år. Det är lite tråkigt att det inte finns något att sträva efter, säger 21-åringen som berättar att det nu bara finns ett världscup- och juniorlag.
Men hon har ändå en träningsgrupp tack vare skiduniversitetet. Där är det sex tjejer och fem killar som inte tillhör någon träningsgrupp i landslaget.
– Vi är som ett eget litet team som peppar varandra. Vi åker ut på läger med universitetet med våra tränare och det är kul. Det känns som vi får bra stöd, säger Anna Kocken som studerar vid skiduniversitetet för andra året.
Hur tänker du inför premiären?
– Det har gått bra och jag känner mig väl förberedd. När vi hade kval till Europacupen var jag snabbast så formen är nog god. Jag siktar helt klart på att ta poäng.
Vad har du för mål med säsongen?
– Jag har inte så mycket resultatmål. Jag vill ta poäng i Europacupen och etablera mig där. Sen hoppas jag att jag kan ta mig tillbaka i storslalom, så att jag blir lite jämnare mellan storslalom och slalom.
Kör du fart?
– Nej, det är inte min grej.
Sen hoppas Anna verkligen att få vara med på Euroapcupen i Funäsdalen, 22–23 november.
– Ja, det skulle vara så kul att få köra på hemmaplan.
J Det har gått bra och jag känner mig väl förberedd. När vi hade kval till Europacupen var jag snabbast så formen är nog god. Jag siktar helt klart på att ta poäng.
Anna Kocken, Åre

Mer läsning

Annons