Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna ”Kinga” Larsson

Anna ”Kinga” Larsson, född Jakobsson, Kövra, har hastigt avlidit i en ålder av 91 år.

Annons

Hon föddes i Älven, Oviken, var yngst av fyra syskon och den enda flickan i skaran. Anna arbetade i unga år som piga och butös och sista gången hon tjänstgjorde som butös var 1962.

Hon gifte sig med Olle Larsson 1939 och makarna bosatte sig i Lockåsen. De flyttade sedan till Persåsen där de bodde fram till 1958 då flyttlasset gick till Olles hemgård i Kövra. Familjen drabbades av svår sorg när sonen Folke dog, endast 16 år gammal.

Anna arbetade som hemsamarit i många år, bakade tunnbröd och städade. Hon var också medlem i Kvinnogillet i yngre dar.

Anna var en riktig matmamma som syltade, saftade och bakade och var duktig på att sticka, sy, brodera och virka. Dessutom vävde hon bland annat löpare och trasmattor. Hon var en lugn, snäll och omtänksam person och barnen växte upp i ett tryggt och ombonat hem. Annas och Olles glädje över de tre barnbarnen var stor och de månade alltid om deras väl och ve.

Anna var alert och aktiv ända till slutet och klippte till och med gräsmattan i somras, sin höga ålder till trots.

Det låg inte för henne att beklaga sig, men när maken Olle gick bort för bara tre månader sedan, blev det mycket tomt efter honom.

Anna ”Kinga” sörjs och saknas av sonen Bror med sambo Lilian, dottern Gunvor med sambo Danne, dottern Siv med make Leif, barnbarn samt övrig släkt och vänner.