Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Erlandssons konst på plats i Hammerdal

/
  • För cirka tio år sedan började Anna Erlandsson att leka med ordet ko och utifrån det rita koteckningar. Med åren har de blivit väldigt uppskattade och i höstas samlade hon alla teckningar  i boken ”Svenska mjölkbönders ordlista”.

I går kväll öppnade konstföreningen i Hammerdal sin vårvinteruställning. Och på plats är den omtalade Rödökonstnären Anna Erlandsson, med förkärlek för kor och figurer.

Annons

Det brukar ofta bli någon jämtländsk konstnär som den över 60 år gamla konstföreningen får tag på inför de två utställningar som hålls varje år. Utställningarna brukar vara välbesökta och locka 300–400 besökare under de dagar som de pågår.

Inför vårvinterns utställning, som startade i går och pågår till på söndag, blev det Rödökonstnären Anna Erlandsson de lockade till Hammerdal.

– Anna svarade ja direkt när vi frågade henne och det är ju roligt för hon har varit väldigt i ropet just det senaste året, säger Anita Olofsson, ordförande i konstföreningen.

Annas komiska koteckningar har blivit allt mer kända och uppskattade och i höstas kom en samling av dem alla i boken ”Svenska mjölkbönders ordlista”.

Anna Erlandsson var också konstnärinnan som i julas fick smycka julgranen utanför rådhuset i Östersund. Och hennes figurer som hängde på grenarna fick folk att fundera.

Små figurer och underfundiga budskap är det som går igen i den grafik och de akvareller som hon ställer ut i Medborgarhuset i Hammerdal fram till på söndag.

– Ja, de kräver nästan att man tittar en stund, säger Anita Olofsson, som trots att hon hjälpt till att hänga hela utställningen vid denna visning fortfarande hittar nya budskap i tavlorna.

Mer läsning

Annons