Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann-Christin Nordling

/

Ann-Christin, född Wedin, såg sitt första ljus året 1951. Hon växte upp i Östersund tillsammans med sina föräldrar och sin lillasyster.

Annons

Ann-Christin fick sin skolutbildning på Odenslundsskolan, Fagervallsskolan, Österängsskolan och Wargentinsskolan.

Efter skoltiden bodde hon en kortare tid i Nacka där hon arbetade på sjukhus. Efter att hon återvänt till Östersund i början av 70-talet fick hon så småningom anställning hos försäkringskassan, där hon var verksam större delen av sitt liv. Det var också där som hon träffade sin blivande make Jan-Olov Nordling. De gifte sig sommaren 1980 i Sunne kyrka och fick två barn tillsammans, Tomas föddes 1981 och David 1984. Under ett antal år ägde de en stuga i Römyran i närheten av Genvalla.

1995 avled Jan-Olov efter en tids hjärtbesvär. Ann-Christin och hennes söner har bott tillsammans allt sedan dess. De sista åren i sitt liv var hon djupt engagerad i sitt arbete som ordförande i ett fackligt förbund där hon var mycket omtyckt både bland personal och medlemmar.

Anki, som hon till vardags kallades, hade ett flertal intressen. Familjen först och främst som betydde allra mest för henne. Hon var aktiv i Jamtlands befrielserörelse som skänkte henne mycket glädje. Hon samlade också på dockor, älskade att resa och hade ett stort musikintresse. In i det sista var hon en omtänksam person som brydde sig mycket om sina medmänniskor, alltid med en stor krydda humor och värme.

Anki avled oväntat i sitt hem den 1 februari 2009.

Älskad och saknad av väldigt många.

Mer läsning

Annons