Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmäler stress för elever

En pappa har anmält Östersunds kommun till Arbetsmiljöverket efter beslutet att lägga ner Ope skola.

De styrande politikerna i Östersund beslutade förra veckan att stänga Ope skola och flytta skolbarnen till Ängsmogården i Torvalla. Årskurs sex till nio på Ängsmogården måste då flytta till Torvallaskolan.

Den förälder som har anmält kommunen anser att de styrande borde ha haft mer dialog med eleverna inför beslutet om nedläggning och flytt. Enligt hans uppfattning fick företrädare för eleverna inte vara med när kommunen bedömde vilka risker och konsekvenser som beslutet kommer att få.

Anmälaren hävdar att eleverna nu känner stress inför skolbytet och att de niondeklassare som måste flytta till Torvallaskolan riskerar att få ett sämre utgångsläge inför betygssättningen än om de skulle ha gått kvar på Ängsmogården.

Föräldern vill att Arbetsmiljöverket ska göra en bedömning om Östersunds kommun har tagit ett tillräckligt stort ansvar enligt de regler som finns i arbetsmiljölagen. Han ställer sig frågande till om de styrande politikerna kan fatta ett beslut utan samråd med eleverna och enbart informera föräldrarna.

Anmälaren anser också att det redan innan beslutet borde ha funnits en handlingsplan för att hantera olika problem som kan uppstå i arbetsmiljön.