Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmälan mot boende i Östersund

En anmälan mot ett äldreboende i Östersund har skickats till Socialstyrelsen. Enligt anmälan är bemanningen otillräcklig.

Socialstyrelsen har fått in en anmälan från en privatperson mot ett äldreboende i Östersund. Anmälan gäller bland annat boendets bemanning nattetid som enligt anmälan anses vara otillräcklig. Gun-Marie Bjurholt på Socialstyrelsen berättar att de gått vidare med anmälan.

– Vi har skickat en begäran om yttrande till socialnämnden i Östersund och inväntar svar.

Katarina Nyberg Finn, (S) ordförande för vård- och omsorgsnämnden i Östersunds kommun, berättar att de gjort en kvalitetsuppföljning på det aktuella boendet tidigare i år.

– I en sådan uppföljning utvärderar vi allt som ingår i boendets uppdrag och sen får de veta vilka punkter de måste åtgärda.

LT har tittat vidare på kommunens kvalitetsgranskning som gjordes på boendet i augusti i år. I dokumentet framgår att boendet ska presentera en åtgärdsplan för att arbeta med kvalitetssäkring av en rad olika områden. Anhöriga har fått svara på en enkät kring verksamheten och enligt enkäterna tycker de anhöriga att det krävs högre personalbemanning.