Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anlagd majbrasa

I fredagskväll vid halvsjutiden fick SOS in ett larm om att någon hade tänt majbrasan i Järpen. Egentligen skulle den ha tänts klockan 21.

– Det här är riktigt dåligt, säger Anders Sigfridsson, ordförande i föreningen Järpen i samverkan och som anordnar Valborgsfirandet i Järpen.
Räddningstjänsten från Järpen kallades ut till platsen för att bevaka elden. Enligt SOS var elden obevakad och därför måste räddningstjänsten hålla koll på majbrasa för att kunna förhindra om elden skulle sprida sig.
Anders Sigfridsson, som är räddningschef i Åre kommun, är ordförande i föreningen Järpen i samverkan. Han tycker att det hela känns väldigt tråkigt.
– I det här läget skulle det finnas en skampåle för sådana här människor, säger han om personen som tände majbrasan.
Men firandet fortsatte som planerat och bland annat kören från Undersåker och fyrverkerier.
– Majbrasan brinner så pass mycket så jag tror inte den finns kvar när besökarna kommer.
Enligt Anders Sigfridsson finns det vittnen till händelsen och polisen är inkopplad.
– Jag tror inte att den här personen förstår vad denne har gjort. Valborgsmässofirandet har en stor betydelse för många som kommer hit och träffas och har trevligt. Men vi kommer att fira valborg ändå.