Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anklagas för att uppmana till bojkott av Storsjöyran

Politikern Christer Siwertsson (M) kritiseras för att uppmana till bojkott av Storsjöyran. Det stämmer inte, enligt honom själv.
– Det är ingen som uppmanar till någon bojkott av Storsjöyran, säger Christer Siwertsson.

Det var under helgen som Christer Siwertsson, andre vice ordförande i landstingsstyrelsen, kommenterade en artikel på ltz.se om artister med uttalade politiska budskap som uppträder på Storsjöyran.

"En socialistisk Storsjöyra. Bra att vi fick den informationen, då vet ju vi som inte delar den ideologin, att vi ska spendera våra pengar på helt andra aktiviteter den här sommaren", skrev Christer Siwertsson i artikelkommentaren.

Det budskapet gillade inte Kalle Olsson (S), kandidat till riksdagen.

– I en värld där artister och kulturutövare förföljs, trakasseras och kastas i fängelse för att de vågar kritisera makten ska vi i Sverige vara stolta över att vi har möjligheter att uttrycka åsikter även om de går på tvärs med vad de styrande tycker, säger Kalle Olsson.

Kan man inte tolka det som att det är Christer Siwertssons personliga uppfattning?

– Det beror på hur man läser det. Det kan uppfattas som att han uppmanar till bojkott. Storsjöyran är en viktig händelse för Östersund och för länet. Att som politiker prata om att det är viktigt med jobb, besöksnäring och evenemang i länet och inte kunna ställa sig över att det sticker i ögonen att det finns någon artist som tycker annorlunda, det tycker jag är dumt.

Christer Siwertsson anser inte att han har uppmanat någon att bojkotta Storsjöyran.

– Jag pratar för min egen sak. Alla får göra som de vill. Men om det är artister med det här budskapet då kan jag avstå från att lyssna på det.

Kan du förstå om folk tolkar det som att du uppmanar till bojkott av Storsjöyran?

– Det förstår jag inte, då vill man något med det. Det är ingen som uppmanar till någon bojkott av Storsjöyran.

Är det ett problem att artister har politiska budskap?

– Det är inga problem, det får de gärna ha. Vi lever i ett samhälle där vi tack och lov har yttrandefrihet. De får vara hur många som helst som har vilka budskap de vill, sedan kan jag välja vilka budskap jag vill. Konstigare än så är det inte.