Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anja och Filippa i flygdrama på Frösön

Skidlegenden Anja Pärson och sambon Filippa Rådin hamnade mitt i ett flygdrama med en sprucken ruta på resan från Umeå till Östersund.

– Om man var flygrädd tror jag man skulle få panik. Jag såg rubrikerna framför mig "OS-stjärna omkom i flygkrasch, säger läkaren Jörgen Nilsson, som också var med i planet, till Västerbottens Folkblad.

På tisdagen var Anja Pärson och sambon Filippa Rådin på väg till Östersund med flyg från Umeå. Helt plötsligt sprack den yttre av två fönsterrutor vid deras stolsrad uppger Västerbottens Folkblad.

– Det är klart att det inte är behagligt att sitta i ett flygplan när fönstret spricker. Man känner sig inte helt bekväm i den situationen när man sitter uppe i luften, säger Filippa Rådin till tidningen.

Filippa och Anja larmade personalen om den spruckna rutan och bytte sedan plats under resten av resan till flygplatsen på Frösön.

Läkaren Jörgen Nilsson var också med på planet. Han hann befara det värsta.

– Om man var flygrädd tror jag man skulle få panik. Jag såg rubrikerna framför mig "OS-stjärna omkom i flygkrasch. Det var ganska läskigt, man vill ju inte vara en av de andra som stryker med, säger han till Västerbottens Folkblad.

Flygplanet, som är av propellertyp och med plats för knappt 20 passagerare, flygs av estniska Avies som även kör flyget mellan Sveg och Stockholm. Bolaget Destination Sverige hyr flygstolar på sträckan Umeå-Östersund.

Företagets vd Tezz Tordsdotter Ohlsson uppger till Västerbottens Folkblad att det aldrig var någon risk för tryckbortfall och jämför det hela med ett stenskott på bilen. Men säger också att hon förstår om det hela var obehagligt.

Det lilla dramat verkar inte ha påverkat Anja och Filippa.

– Det var ingen fara, utan vi landade tryggt och lugnt, säger Filippa Rådin till Västerbottens Folkblad.