Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja hoppas på kamp mot lagkompis

/

Anja Pärson har bytt skidmärke och med det fått en lagkompis i konkurrenten Maria Riesch.
– Det är kul, det blir kanske lite som med mig och Janica, säger Pärson.

Annons
Duellerna mellan Anja Pärson och kroatiskan Janica Kostelic är klassisk skidhistoria. De båda alpinstjärnorna kämpade en period om segern i var och varannan tävling och nog blev det ett litet tomrum när Kostelic försvann från scenen.
Inte minst i och med att Pärson och Kostelic båda åkte på Salomonskidor. Till den här säsongen har Pärson sadlat om till hårdsatsande Head där tyskan Maria Riesch, och för den delen österrikiskan Elisabeth Görgl, redan finns. Det kan med andra ord vara upplagt för en ny klassisk duellserie.
– Jag hoppas att jag kan komma tillbaka dit att jag är där och kämpar med ett par–tre tjejer om segern i alla tävlingar, säger Pärson.
Så såg det som bekant inte ut i fjol, då en frustrerad Anja Pärson ofta bara kunde se på när Riesch, Lindsey Vonn och Nicole Hosp med flera gjorde upp om topplaceringarna. Kanske en förnyad konkurrenssituation ge svenskan extra fart under skidorna.
Kanske är det dags igen den här vintern. Pärsons nya skidmärke har i alla fall höga förväntningar på nya stjärnan i stallet. Och konkurrenten Maria Riesch, trea i totalcupen i fjol, har all respekt för svenskan.

Mer läsning

Annons