Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anita Westner

Anita föddes i Smedsåsen som andra barnet i en syskonskara av tre.

Föräldrarna drev ett litet lantbruk vid torpet så hon lärde sig tidigt att ta hand och värna om djuren omkring sig, något som hon fortsatte med livet ut.

Efter avslutad grundskola började hon arbeta som hembiträde hos olika familjer kring Nälden och Östersund. Hon ingick äktenskap med Kurt och de fick tillsammans barnen Mikael, Peter, Helene och Patrik. De byggde sedermera hus i Nälden. Under tiden barnen var små arbetade hon som postkassörska i Ytterån och Trångsviken. Hon fortsatte sedan arbeta vid Elby produkter i Vaplan, med undantag för studieår fram till pensionen.

Efter pensioneringen flyttade Anita till sin särbo i Långsele där hon blev mycket engagerad i bland annat PRO-verksamheten som ordförande. Hon fann stort nöje i bowling, och hon och hennes lagkamrater hade stora framgångar. Anita reste mycket och Grekland var ett favoritresmål, men det blev även längre resor till bland annat Kina.

Barnbarnen var det absolut viktigaste i henne liv och hon tog gärna med dem ut på resor och utflykter, ut i bärskogar eller fiskevatten. Hon lärde även oss barn att ta vara på vad bärbuskar och svampskog gav, safta, sylta och tunnbrödsbakning.

I november 2013 fick Anita uppsöka läkarvård för vad man trodde vara en lunginflammation, men det blev bara början av en kort och mycket intensiv sjukdomsperiod. "Tapper och stark kvinna", var orden läkarna använde för att beskriva Anitas kamp emot den ovanliga och allvarliga sjukdom som hade angripit hennes kropp, men en tidig morgon den 17 januari 2014 tog hon sitt sista andetag då hennes kropp inte orkade kämpa emot längre.

Anita var varm och omtänksam och alltid med positiv inställning till livet, alltid nyfiken på att lära sig och upptäcka nya saker. En klok och trygg person som många vände sig till för goda råd!

Patrik och Heléne