Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhöriga överklagar domen

Föräldrarna till den norska kvinna som våren 2007 misshandlades så grovt att hon avled, har överklagat tingsrättens dom.

Kvinnans 48-årige pojkvän dömdes 21 april för grov misshandel. Mannen dömdes till fängelse i ett år och sex månader.

Mannen ställdes inför rätta för grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott. Tingsrätten ogillade åtalspunkten vållande till annans död, i och med det ogillades också skadeståndskraven från de anhöriga.

Både kvinnans mor och far har, via sina målsägandebiträden, överklagat domen till hovrätten. Båda yrkar att domen ska ändras så att 48-åringen döms för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Fadern yrkar också på ett skadestånd på 135 763 norska kronor och modern på 125 000 norska kronor.

Tingsrätten menade i domen att det inte gick att dra några säkra slutsatser om kvinnans död, att det inte går att säga något om 48-åringen förgiftat henne eller att hans agerande lett till hennes död.

Båda överklaganden anser bland annat att tingsrätten borde ha lagt mer vikt på vittnesmålen från föräldrarna, kvinnan ex-man samt hennes väninna som samtliga berättade i rätten att kvinnan var väldigt försiktig med att använda mediciner och att hon inte "under några som helst omständigheter", som det står i överklagandena, frivilligt skulle ta en dödlig dos medicin.