Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ängsmogården ger oss trygghet

Vi elever på Ängsmogården har läst och diskuterat beslutet om att lägga ner senaredelen på skolan. Många tycker det skulle vara gruvsamt och trist att lämna en skola som de flesta har gått på sedan förskolan.

Ängsmogården skapar en trygghet hos barnen ända från att de är små. Lärare på senaredelen har haft eleverna på ett eller annat sätt sedan förskolan. Eftersom vi är en såpass liten skola är alla nära varandra på ett sätt som inte så många är. Här får barnen i åk F-5 se hur de större barnen jobbar och har de runt sig hela tiden. Vi äldre värnar såklart om de mindre och deras trygghet i skolan. Skolans alla elever behandlas med respekt, alla har ett lika värde och ingen behandlas nedlåtande eller kränkande. Tryggheten som vi har här på skolan finns inte på många andra skolor.

Ängsmogården har genom alla år haft ett rykte som en fin, liten och trygg skola. Skolans lärare finns alltid där för eleverna och behandlar alla som en egen individ. Ängsmogårdens lärare lär barnen att behandla varandra som man vill bli behandlad själv. Eleverna kommer att få det jobbigt att bryta upp med skolan och lärarna och att bygga upp ett band mellan lärare och elever på den nya skolan.

Att politikerna ser det som ett problem att ha kvar senaredelen på Ängsmon har vi alla ruskat på huvudet åt ett antal gånger. De tomma lokaler som de påstår kommer uppstå finns där redan och kommer alltid att göra. Även om senaredelen flyttas till Torvalla kommer inget att förändras.

Att flytta runt och bryta band mellan elever för att spara pengar är fullkomligt galet med tanke på att det enda som egentligen flyttas är tomrum.

Ängsmons fritidsgård är en stor samlingsplats på kvällstid, för både äldre och ungdomar i åk 6-9. Om beslutet går igenom kommer fritidsgården också att hamna i farozonen. Utan fritidsgården skulle den trygghet som nu finns på kvällstid försvinna. Personalen på fritidsgården engagerar sig mycket i barnens trygghet.

Vi känner skolan och lärarna som om det vore en andra familj. Gemenskapen mellan elever och lärare gör att det blir roligt att gå till skolan. Elever som tidigare gått på andra skolor och bytt till Ängsmon, tycker att det är det bästa beslut de fattat. Alla är respekterade. Alla elever behandlar skolan väl och det är nästan ingen skadegörelse, alla är rädda om skolan och dess inredning.

Ängsmons elevråd gm. Joachim Bylander, lärare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel