Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångermanlands gille

Annons

Ångermanlands gille i Östersund med omnejd har genomfört sjunde upplagan av Café GT i samarbete med Lions forbonden och SV. De sex tidigare årens arrangemang har gett ett netto till olika välgörande ändamål på sammanlagt 107 000 kronor!

Överskottet har under tidigare år skänkts till SOS barnbyar, Världens barn, Lions cancerforskningsfond, Rörelsehindrade barn och ungdomar i Jämtlands län, Ett himla liv, Storsjögläntan och onkologen vid Östersunds sjukhus.

Nettot av årets arrangemang går till Världens barn och uppgick till drygt 12 000 kronor utöver de lotterier som Lions forbonden sålde.

Nicke Sjödin har skänkt 1 800 kronor från bok- och cd-försäljning och sedan har Ångermanlands Gille fyllt upp så att bidraget till Världens Barn blir 15 000 kronor.

Lions forbondens andel av lotteriet till Världens barn uppgick till 2 000 kronor vilket resulterade i att det blev totalt 17 000 kronor till Världens barn!

Alla medverkande bidrog till det fina nettot genom att ta ut relativt små gager – ja några ställde upp helt ideellt.

I år medverkade:

Patrik Zachrisson show, Visionsorkestern med Leif Nolin, Lasse Forsberg, Björn Werner, Stefan Hammarqvist, Rolf Dahlesten och Kerstin Viklund, Tjärnmyrbergarn -  Karl Ivar Pettersson – Hildegun Forslund med Björn Scharin, Lars Hörnfeldt och Hans Lundhag. Programledare var Maud Edström Blom och Per Söderber.g

I och med årets Café GT har nu totalt 124 000 överlämnats till olika välgörande ändamål från de sju arrangemangen som genomförts.

Nästa arrangemang har Ångermanlands gille den 10 januari då julgransplundring med motionsdans genomförs.

Mer läsning

Annons