Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångermanlands gille

Ångermanlands gille i Östersund med omnejd är ett aktivt gille med många olika aktiviteter under verksamhetsåret.

Annons

Surströmmingsfesten avåts på Rödöns bygdegård i slutet av augusti.

Gillet hade också en egen bod på Jamtlidagen den 26 september och besökarna fick vara med om en tipstävling om Ångermanland och det var flera som var intresserade att komma med i gillet som 2009 hade 230 medlemmar.

I söndagskväll var det dags för Ramsele/Edseleafton med gillesvärden i Sollefteå kommun, Berit Bergander som ansvarig. 2009 genomfördes den första träffen med ortsanknytning då Helgumsafton arrangerade med bland andra Helena Jonsson, numera Ekholm, som medverkande.

Vid Ramsele/Edseleaftonen med cirka 50 deltagare, var det Tage och Eva Lundqvist som svarade för programmet.

Det var mycket intressanta episoder och gamla föremål/foton som Tage visade upp och berättade om från Ramsele/Edseleområdet. Berättelserna kompletterades med att Eva och Tage framförde härliga melodier på durspel.

Nu närmast är gillets medlemmar traditionsenligt inbjudna till Helsinge gilles höstfest. Sedan blir det en sällskapsspelskväll i november och hockeyresa till Modo-Djurgården den 11 december.