Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångermanlands gille

Den 14 november 1946 bildades Ångermanlands gille i Östersund. Den 14 november 1993 blev det en nystart efter cirka 20 års uppehåll.

Den 14 november 2013 arrangerades årets sista aktivitet med Ångermanlands gille i Östersund med omnejd, det var ett musik- och berättarcafé. Ordförande Per Söderberg kunde hälsa "en fantastisk man med sina sju fioler" - Bengt-Eric Norlén – välkommen. Alla som hade hörsammat inbjudan till denna kväll fick vara med om en fantastisk underhållning. Bengt-Eric kan verkligen hantera dessa instrument på ett jättebra sätt – detta varvat med hans berättelser om fiolerna, där två var producerade redan 1750 och 1795!

När de som deltagit i denna toppkväll kom hem kunde de också glädja sig över att Modo besegrat Brynäs med 5-2 och det sista arrangemanget för gillet före årsmötet är en resa till Modomatchen mot Linköping i Ö-vik den 25 januari 2014.

Per Söderberg