Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångermanlands gille

Den 14 november 1946 bildades Ångermanlands gille i Östersund. Den 14 november 1993 blev det en nystart efter cirka 20 års uppehåll.

Annons

Den 14 november 2013 arrangerades årets sista aktivitet med Ångermanlands gille i Östersund med omnejd, det var ett musik- och berättarcafé. Ordförande Per Söderberg kunde hälsa "en fantastisk man med sina sju fioler" - Bengt-Eric Norlén – välkommen. Alla som hade hörsammat inbjudan till denna kväll fick vara med om en fantastisk underhållning. Bengt-Eric kan verkligen hantera dessa instrument på ett jättebra sätt – detta varvat med hans berättelser om fiolerna, där två var producerade redan 1750 och 1795!

När de som deltagit i denna toppkväll kom hem kunde de också glädja sig över att Modo besegrat Brynäs med 5-2 och det sista arrangemanget för gillet före årsmötet är en resa till Modomatchen mot Linköping i Ö-vik den 25 januari 2014.

Per Söderberg