Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angeläget med Jeanette

Jeanette Lindström med band

Salongen Storsjöteatern

Lördag

När jag fick detta recensionsuppdrag sa en vän till mig att "Jeanette Lindström, är det inte hon som är gör svår jazz?". Om man med det menar att en artist är svår om musiken inte är lättugga dussinmusik, ja kanske. Om man menar att musiken hon gör kräver lite koncentration och engagemang av lyssnare, ja definitivt.

Jazz vill jag inte kalla det hon bjöd på, det var spännande musik med djup och innehåll, texter som vill berätta något och en intim känsla i musiken som inte lämnar oss oberörda. Ibland fastnade dessvärre några solon i loopar och det blev lite enahanda. Mellansnacken var avspända och trevliga.

Året grammis för hennes senaste skiva Attitude and Orbit control var verkligen välförtjänt. Tillsammans med bandet som hon hade med sig i kväll känns det samspelt och tight. Jeanette har full kontroll på sin röst och använder den väl och plastiskt, hon sjunger rent och hon använder rösten på ett spännande sätt. Hennes musik ger mersmak.