Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anett och Amit är aktade namn i de starkastes kretsar

När han ligger på golvet och busar med sin son är det lite svårt att tänka sig att detta är samma person som förra helgen sopade banan med konkurrenterna i svenska mästerskapen i styrkelyft.

Annons

Amit Selberg, 34, sedan ett år tillbaka bosatt i egen villa Bräcke, har i all tysthet blivit ett högst aktat namn i de allra starkastes krets.

Amit med rötterna i Indien sliter så det skriker i musklerna i det gym som är inrymt i Bräcke gymnasieskola.

Han är sammanboende med Anett Langva, som nyligen flyttat hit från Ålesund i Norge och som tidigare ingick i norska landslaget i både styrkelyft och bänkpress och har en silverplats i norska Strongman för damer.

Hon är enda svenskan som har internationell domarlicens för styrkelyft.

Anett har vunnit norska mästerskapet i styrkelyft tre gånger och har sniffat på landslagsplats i norska damlandslaget i fotboll(!).

Anett har tävlingslicens och driver friskvårdsföretaget Anetts Liv & Hälsa i vilket hon sysslar med personligt tränande och massage.

Det uppstod för fyra år sedan starka(!) känslor mellan Amit och Anett i samband med styrkelyftar-VM i Ungern där Anett ingick i norska landslaget.

Vid det tillfället bodde Amit i Skövde, där han studerade.

Efter en tid väntade paret barn och valet stod mellan att flytta till antingen Anetts Ålesund eller Bräcke.

– De träningslokaler som vi just nu förfogar över håller kanske inte riksklass, men vi är i färd med att flytta så att Bräcke kan bli en styrkelyftarmetropol, säger Amit.

En ny klubb, Bräcke sport & motion, är bildad och där Anett är ordförande och Amit kassör.

Klubben har varit i kontakt med Bräcke kommun med anhållan om nya lokaler och man har nu fått lokaler i Furuhagenområdet att hyras för föreningspris.

– Vi siktar på en bred verksamhet för alla åldrar, och sånt ställer krav.

– Vi vill skapa ett trevligt ställe som inte är reserverat för någon elit och om det går flyttar vi till Furuhagen om någon månad.