Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas och Christina säger nej till dopning

Nu dras tumskruvarna åt på de som använder olagliga steroider för sin träning.

Friskis och Svettis och Sports Gym är först ut i länet med att diplomeras för sitt antidopingarbete.

– För oss var det en självklarhet att vara med, säger Andreas Forss, vd Sports Gym.

Det var högtidligt värre på fredagen i Sports Gyms lokaler på Storgatan i Östersund.

De anställda har fått genomgå en antidopningsutbildning. Regionförbundets antidrogsamordnare Thomas Andersson och J/H Idrottsförbunds antidopingansvarige Lena Jönsson var på besök för att överlämna diplom till Sports Gym och till Friskis och Svettis.

– Man ska komma ihåg att det här är olagliga preparat och att de även medför hälsorisker, säger Thomas Andersson.

Diplomet och utbildningen är en del av det rikstäckande nätverket Prodis, Prevention av dopning i Sverige. Flera hundra gym runt om i Sverige har gått med i samarbetet som bland annat syftar till att få bort eventuella frizoner där styrketränande kan dopa sig ostört. Blir man dömd av domstol för ett dopningsbrott så får man inte träna på anslutna anläggningar under 24 månader.

– Men det jag tycker är ännu viktigare är att det här skickar en signal till alla att det inte är okej med dopning, säger Christina Rawald, Friskis och Svettis.

Sports Gyms vd Andreas Forss kunde med hjälp av personlige tränaren Mattias Månsson skruva fast certifikatet "100% GYM" som bevis på diplomeringen.

– För oss var det en självklarhet att vara med, säger Andreas Forss.