Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

André Myhrer långt bakom topptrion

Det blev ingen pallplacering den här gången heller. Faktum är att André Myhrer var långt bakom topptrion när lördagens världscupstorslalom avgjordes i Adelboden.

Startande som nummer nio, hoppades André Myhrer på ett betydligt bättre åk och resultat, än den 22:a plats det blev i första åket.
Men redan kort in i andra åket tappade han försprånget till då ledande italienare Luca de Aliprandini.

Med ett tiotal portar kvar kom några längre svängar och mycket tid försvann. I mål kom han som femte man, av då nio åkare. När alla var i mål blev det en slutlig 22:a plats för Bergsjö-Hasselaåkaren. Samma placering som han hade efter första åket. Differensen till segrande tysken Felix Neureuther var 2,27 sekunder.

– Nja, det gick väl inte så bra det här. Inte som jag hade planerat direkt. Men det är många som tappar och det var ett svårt race, säger André Myhrer.

Det såg ut som om du fick några långa svängar, vad gick snett?

– Jag vill ju gärna ha någonting att stå på, men det driver undan ganska mycket under skidorna och det blir inte något riktigt drag i det.

Hur värderar du din placering?

– Jag är ju i alla fall stabil där kring 20-25, så på det viset känns det helt okej.

Hur laddar du i kväll inför söndagens slalom?

– Det blir lite samma som i går, jag ska ut och röra på mig lite så är det bara att ta nya tag sen.

Du känner dig fräsch i kroppen?

– Ja absolut, det är inga problem alls, säger André Myhrer.

Fransmannen Thomas Fanara tog andraplatsen före österrikaren Marcel Hirscher som kom trea. Matts Olsson körde i mål på en 14:e plats. Första åket i söndagens slalom börjar 10:30. Andra åket 13:30.

Joakim Mattsson
0650-355 73
joakim.mattsson@ht.se