Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

André Myhrer i slagläge inför andra åket

Första åket är avklarat i Adelbodens slalom. André Myhrer bra chans på topplacering inför andra åket i Adelbodens världscupslalom. Men då måste han ta sig förbi landslagskamraten Mattias Hargin.

Två svenskar hade tidigt startnummer i söndagens världscupslalom. Mattias Hargin startade som tvåa och André Myhrer startade som nummer sex.

De tidiga starterna skulle visa sig mycket gynnsamma för de svenska åkarna. Mattias Hargin gjorde ett riktigt bra åk och parkerade stabilt på förstaplatsen. När det var André Myhrers tur var 51:80 tiden att slå.

Myhrer tappade dock något i början av backen. På flacken gick det lite för sakta, men stabil åkning genom hela backen gav en slutlig fjärdeplats efter första åket. Inför det andra åket är Myhrer 51 hundradelar bakom Mattias Hargin.

– Ett riktigt bra och stabilt åk. Jag tappade lite tid uppe på det platta partiet, men från branten och ner i mål kändes det riktigt bra, säger André Myhrer.

Det 51 hundradelar han har att hämta in på Mattias Hargin är ingen omöjlighet. Och Myhrer själv vet precis hur det ska ske i det andra åket.

– Tar man det lugnt och försiktigt i det här gänget har man ingen chans, så det finns inget annat än att bara trycka på för fullt i andra åket, säger han.

Eftersom Myhrer ligger fyra och Hargin tvåa, kommer de båda att starta sent i det andra åket.

– Visst var det bättre bana nu när man startade tidigt, men man får räkna med att det är betydligt mer uppåkt till det andra åket, säger Myhrer.

Inför det andra åket ligger Mattias Hargin 39 hundradelar före Felix Neureuther och 47 hundradelar före Marcel Hirscher.

Andra åket börjar klockan 13:30.

Joakim Mattsson
0650-355 73
joakim.mattsson@ht.se