Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändrade relationsstatus på Facebook – dödshotades

En kvinna ändrade sin relationsstatus på Facebook från "förlovad" till "singel". Då fick hon ett samtal från mannen hon haft en relation med. Mannen var berusad och sa att han skulle skjuta henne.

En man från Krokoms kommun har dömts till två månaders fängelse för olaga hot, grovt rattfylleri och vapenbrott. Anledningen är att han i berusat tillstånd ska ha ringt till en kvinna som han haft en relation med och sagt att han skulle "träffa henne i magen med hagelbössan". Han ska också ha sagt att han skulle bränna upp kvinnans kläder.

Mannen minns inte vad han sa under samtalet, men erkänner att han kan ha sagt något klumpigt och att han inte planerade att förverkliga det. Tingsrätten går på kvinnans linje och dömer honom för olaga hot. Han döms även för innehav av ett jaktgevär som han inte tillstånd för och för en bilfärd när han körde trots att han hade 1,68 promille alkohol i blodet.