Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra segern i rad för Malmö

Annons
Sex anställda har fått gå, oro i klubben, och dessutom svaga insatser på isen.

Malmös spelare har haft mer än hockey i huvudena.

Vinsten över AIK i allsvenskan med 3–1 (1–0, 2–0, 0–1) kan ha lättat på trycket.
Malmös målvakt Henrik Karlsson, utmärkt mot AIK, var i varje fall lättad:

-Man kände flera av dem som fick sluta, folk som brunnit för klubben. Det är klart att vi också påverkats. Det har varit jobbigt. Dessutom har vi inte varit fläckfria i det vi ska göra på isen. Så det är skönt att vi klarade AIK och att vi vann senast också, säger Henrik Karlsson.

I veckan bantades klubbens administration rejält. Kostymen var för stor, ekonomin krävde att den skulle sys in, förklarade de ansvariga. Sex personer fick sparken, bland andra presschefen Jenny Henrichson.

På söndagen fanns inga programblad i Malmö ishall. Publiken fick klara sig ändå.

All turbulens har förstås inte gått spelarna förbi. Så Malmös ordförande Christian Rasmusson tog klivet ner i omklädningsrummet i veckan och förklarade situationen.

-Han kom ner och berättade varför det blev nerskärningar och hur de tänker framöver med nya arenan. Det var bra, för spelarna har funderat på vad som skulle hända dem också, säger Malmös tränare Bobo Simensen.

Nu verkar det som att Malmö har kommit ut den sportsliga svackan. Vinst borta mot Bofors i torsdags, vinst nu och klivet upp på kvalplats till elitserien.

-Vi har haft en jävla press, och när vi inte spelat så bra har det satt sig i självförtroendet. Men i de två senaste matcherna har vi varit bra, så vi är på rätt väg, säger Simonsen.

Fast det var risig hockey på chans mot AIK mesta tiden.

Men när Fredrik Eriksson tryckte in 1–0 efter fyra minuter, och Johan Björk följde upp med 2–0 efter en halvtimme lossnade det något.

Malmös spel blev mer distinkt samtidigt som AIK slet och jobbade utan att spräcka nollan.

-Vi saknade udd i anfallen. och Malmö var lite vassare och åkstarkare än oss, säger AIK-tränaren Roger Melin, vars manskap åkte under kvalstrecket.

Malmö hade 3–0 men var darrigt när AIK reducerade till 1–3, tog ut målvakten och tryckte på rejält.

Övriga resultat i allsvenskan:

Borås–Mariestad, 3–2, Oskarshamn–Huddinge, 6–4, Sundsvall–Växjö, 6–5 och Troja/Ljungby–Nybro, 4–1.

Mer läsning

Annons