Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra segern för Frösön i trean

Division 3 herrar

Frösön-Frånö 2–1 (1–0)

1–0 (14) Richard Hamner, 1–1 (29, straff) Anthony Allison, 2–1 (82) Robin Nordström.

Frösön tog sin andra trepoängare i sin tredje match och den andra raka hemmasegern. Segermålet gjordes av nyförvärvet från Brunflo, Robin Nordström. Han slog in ett inspel från Jonas Gustavsson i slutskedet.

– Jag är jättenöjd med segern. Frånö hade två raka innan och har ett gäng spetsspelare, bland annat Allison (Anthony, tidigare i Umeå FC). De är individuellt duktigt, jag tycker vi är ett bättre lag. Vi är jämnare och har mer tanke, säger tränaren Anders Engström.

Frösöns nya lag börjar redan hittat fötterna. Det ser smålovande ut i alla lagdelar.

– Vi försöker hitta en modell som vi kan falla tillbaka på oavsett hur det går. Tycker också att vi blir mer och mer trygga i vårt spelsätt. Det känns bra.

Frågan är om Frösön till och med kan bli ett topplag?

– Allt kan hända. Tror i alla fall att vi kommer att överraska i år.

Richard Hamner får stort plus i Frösön, liksom nye Kim Eriksson

Umedalen–Brunflo 4–0 (2–0)

Fasta situationer var Umedalens melodi mot ett trögstartat Brunflo som hamnade i tvåmålsunderläge redan efter en kvart.

– De gör tre identiska mål, två i första. Fasta situationer som lyfts långt, nickas ned och sedan i mål, berättar Brunflotränaren Örjan Sjödin.

När matchen närmade sig halvtid hade Brunflo spelat upp sig, och man förde spelet och hoppet om en upphämtning fanns där även en bit in i andra halvlek, men då kom 3–0 för hemmalaget vilket tog död på spänningen.

– Jag är väldigt besviken. Vi har mycket kvar att göra. Vi spelar som elva individer just nu och inte som ett lag. Men vi tar nya tag på onsdag i DM-semin, summerar Örjan Sjödin efter Brunflos andra förlust. Laget har tre inspelade poäng efter tre omgångar.

Division 4 herrar

Hede–Offerdal 1–2 (0–0)

0–1 (65) Anders Wilson, 1–1 (74) Niklas Persson, 1–2 (75) Jens Johansson.

Offerdals första seger var helt rättmätig sett till spel och chanser. Lagets 4–4–2-spel, med hög press på Hedes backlinje, gav resultat. Offerdal skapade en hel del halvlägen dock utan att kunna göra mål i första halvlek. Utdelningen kom när Anders Wilson klackade bollen i mål efter ett vinkelskott från Niklas Olander.

Hedes kvittering kom på frispark från långt håll av Niklas Persson. Svaret kom direkt från Offerdal när Jens Johansson snyggt vänstersköt in 2–1 efter inspel från kanten. Hede försökte forcera in en kvittering via långa bollar, men lyckades aldrig skapa någon riktigt het målchans.

Plustecken i Offerdal till Andreas Eriksson samt backarna Simon Kvarnlöf och Joel Andersson.

Division 2 damer

Frösön–Alnö 4–0 (1–0)

Mål: Elin Åberg 2, Christine Thelin, Clara Smith

Frösön hade spets och kvalitet i de avgörande lägena. Det unga Alnölaget gjorde det dock tufft för Frösön med en offensiv 3-4-3-uppställning.

– All heder åt Alnö. De försöker verkligen spela fotboll, och spelar riktigt fint stundtals, säger Frösötränaren Fredrik Gregorsson om motståndarlaget som med lite flyt kunde ha gett Frösön mer problem, bland annat efter tre ramträffar.

Även Frösön skapade lägen, och förvaltade även dessa. I slutändan hade laget ordnat en klar 4–0-seger sedan Alnö tröttnat mot slutet.

– Vi måste hålla en jämnare nivå i spelet, men inställningsmässigt gör vi det riktigt bra, säger Gregorsson, som var extra nöjd med ytterbackarna Andrea Edman och Hanna Plantinger, samt Heike Lippertz i målet.

Frösön står på maximala sex poäng efter två spelade matcher.

Bik–Myssjö/Oviken 5–0 (0–0)

Nykomlingen Myssjö har startat med två raka förluster, men så har man också mött två förmodade topplag; Frösön och Bik. Lördagens bortamatch mot det serieledande Härnösandslaget slutade med storförlust. Dock ska sägas att Myssjö bet ifrån sig bra och hade 0–2 till matchminut 80. Då slog Bik till och gjorde tre mål på de sista tio minuterna bakom Amilia Zackrisson.

Långsele-Ope 2–0 (0–0)

Opes premiärmatch i serien spelades på Faxängen och den gick också i hemmalagets favör. Långsele var lite vassare framåt och vann helt rättvist. Ope hade fera bra avslut på mål från Johanne Römo Mella, Maja Albertsson och Maja Backman.

– Det här var ändå riktigt bra. Vi hade bra organisation i försvarsspelet och höll ihop som lag. Framför allt vågade vi spela ett vårdat och tålmodigt passningsspel. Det gjorde att vi tvingade Långsele att springa en hel del, sa Opetränaren Magnus Backman.

Ope kom till spel med sex spelare från U-truppen, varav tre fick starta. Långsele hade klart mer rutin och inte minst förfogade de över vindsnabba forwarden Anna Mikaelsson.

– Hon är för bra för den här serien, säger Backman, som vill plussa för hela laget, ingen nämnd, ingen glömd.