Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Södergren skriver om sin lördagsseger

Annons
Japp. då var sâsongen igång. Och det började bra. Seger i Bruksvallarna över 15 km klassisk åkning, 15 sekunder føre Johan Olsson. Mest nöjd är jag med lugnet i åkningen, att jag inte stressade trots ett vanskligt före.

Jag har längtat länge nu på att få dra på mig nummerlappen och åka mot klockan. Trots många års erfarenhet så känns det alltid lite pirrigt inför en premiär. Man kan ju aldrig vara riktigt säker...
Men jag litar på mig sjäv och min kapacitet, det måste man göra. Jag tog befälet över mig själv idag och gav order till hjärnan: ”Åk skidor, hitta rytmen och känslan”. Nysnö och nollgradigt gjorde spåren glatta och sladdriga.
När det inte går som på räls är det svårt att undvika stress.. Jag höll huvudet kallt och valde att staka långa partier i backarna för att inte komma in i slit och springåkningen, som kostar både fart och energi.
Draget i åkningen var bra idag, jag kunde åka fort och jobba hårt med överkroppen utan att det kändes för påfrestande. Men jag kunde inte glida hem någon seger. Långtifrån. Johan Olsson jagade mig och satte hård press.
Johan visade att han är ordentligt på G. Mitt lopp var bra, greppet kopplade jag inte förrän på sista varvet. Då drog jag ifrån Johan cirka tio sekunder. Jag vann med 14. Till tredje man, kanadensaren Devon Kershaw var det 1,05 min.
Oskar Svärd kom fyra, Tobbe Fredriksson femma och Daniel Rickardsson sexa.
I Gällivare nästa lördag och söndag vill jag att allt ska vara på topp. En god start är alltid bra för självförtroendet.
Skidhälsningar
Anders Södergren

Mer läsning

Annons