Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Olsson

/

Vår pappa Anders Olsson, Fåker, har stilla insomnat i en ålder av 87 år.

Annons

Pappa var sin hembygd trogen hela sitt liv. Han brukade den gård han själv vuxit upp på fram till sin pensionering. Djurens skötsel och välmående kom alltid i första hand. Ett bevis på det var att han, tillsammans med vår mor, fick ta emot guldmedalj av kungen för felfri mjölkleverans under mer än 30 år.

Vid sidan av den egna gården hade pappa ett stort intresse för hembygden och dess utveckling. Det innebar att han redan som 24-åring engagerade sig i kommunpolitiken, först i Näs kommun och sedan, efter flera kommunsammanslagningar, i Hackås och Östersunds kommuner. Det politiska engagemanget kom att sträcka sig över nästan 50 år och även omfatta en tid med uppdrag inom landstinget. Han engagerade sig också i kyrkan genom att vara ledamot i pastoratskyrkorådet under 20-talet år. Under perioden när Näs tillhörde Hackås kommun var han också brandchef med ansvar för brandstationen i Fåker.

Men pappas tid räckte även till engagemang i många föreningar och då särskilt hembygdsföreningen och Logen Lyran som han var trogen fram till sin död. Många lördagskvällar tillbringade han som ordningsvakt vid danserna på Furufröjd eller Lyransgården.

Under många år deltog pappa också i genomförandet av Jamtlis julmarknad genom att vara husbonde på Näsgården.

Slitet på gården och det stora samhällsengagemanget innebar att det sällan var tid för vila med ett undantag, älgjakten.

Vi är tacksamma mot pappa för den trygghet han gav oss och för alla råd han gav.

Barnen Ann-Charlotte

och Kjell

Mer läsning

Annons