Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ancis affärsidé: Att rasta andras hundar

/
  • ”Kommer jag att få nya kompisar nu, matte”, undrar Banzai,Foto: Håkan Luthman
  • Det märks alldeles tydligt att hundarna i den här familjen får vara med i vardagen. Anci Forselius hoppas nu att många ska tända på hennes företagsidé.Foto: Håkan Luthman
  • Hundar är Anci Forselius stora fritidsintresse, nu ska det bli hennes jobb också genom företaget Dogwalking. På bilden hennes egna hundar, en Ronja som är en Gordon setter och den Portugisiska vattenhunden Banzai.Foto: Håkan Luthman

Ett nytt företag på Frösön hjälper alla mattar och hussar att rasta hunden när de inte själva kan.

Annons

Företaget ligger i startgroparna, det är lite formalia som fattas, men sedan sätter Anci Forselius i gång med att bli Din Dogwalker i Östersund- Frösöområdet.

Anci Forselius har varit arbetslös sedan oktober. Det är heller inte så lätt att få ett nytt jobb i lågkonjunktur, då gäller det att skapa ett själv.

– Jag har alltid älskar hundar, säger hon, och idén att rasta andras hundar fick jag genom Kennelklubbens tidning Hundsport. Dogwalking Service är ett är Sveriges största hundrastningsföretag och dit har Anci Forselius vänt sig för att få stöd och hjälp.

– Jag har anslutit mig till riksorganisationen också, säger hon. Här har jag fått hjälp att göra bland annat avtalsblanketter mellan mig och ägaren till hunden.

Hon berättar entusiastiskt att många arbetar på obekväma arbetstider eller att de behöver någon som rastar deras hund mitt på dagen.

Hunden får vara i sin hemmiljö samtidigt som husse och matte slipper passa tider på dagis för hämtning och lämning.

– Mig kan de ringa om de blir sjuk och inte kan gå ut med sin hund också, säger hon.

Det kan alltså handla om enstaka promenader eller också kan hundägarna köpa ett månadsabonnemang.

Redan i dag har ett antal intresserade hundägare hört av sig efter att ha uppmärksammat tjänsterna på nätet.

Mer läsning

Annons