Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anastacia har bytt stil - och liv

Annons


Förra plattan präglades av hennes sjukdom. På nya plattan "Heavy rotation" är de hårda kanterna borta. Anastacia är tillbaka med ny tillförsikt, nytt skivbolag - och ett helt nytt liv.

-Jag ser bokstavligt talat på mitt liv med nya ögon. Till och med mina ögon är nya, ja Gud, allt är verkligen annorlunda nu, säger Anastacia.

Hon har kastat de karaktäristiska glasögonen, en laseroperation gör att hon klarar sig utan. Den avslappnade klädstilen har också bytts ut mot en mer sofistikerad image. Anastacia har precis fyllt 40 och gläds över att äntligen ha hittat sig själv.

-Mitt förra skivbolag antydde miljoner gånger att jag borde lägga av med glasögonen, men jag var inte redo för det. De brukade rulla in ställ med underbara Jimmy Choo-skor och läckra "Sex and the City"-klänningar till mig och jag bara "Uäähh! Skojar ni med mig, eller? Jag tar inte på mig något som inte är läder och nitar", berättar hon.
Jobbar med Rodney Jerkins

Nu är allt förändrat. Det enda som är sig likt är Anastacias röst - som i pressrealeser ofta jämförs med ett kraftverk. Med frustande energi får hon dansgolvet att skaka i titellåten "Heavy rotation" på nya plattan, ett samarbete med producenten Rodney Jerkins.

-Heavy rotation, det är ett uttryck som dj-s ofta använder. Jag tyckte det var perfekt att ge dem high five med den här låten. Men för mig betyder det också att livet kan kännas tungt och sedan vända till något helt annat.

Anastacia vet vad hon talar om. 2003 fick hon bröstcancer, nyheten läckte ut utan att hon ens hunnit berätta för sina vänner och hon genomled sin kamp mot sjukdomen i offentlighetens ljus. Plattan "Anastacia" som kom 2004 var svartare och rockigare än något hon gjort tidigare, färgad av hennes livskris.

-Det var verkligen en hård och svår upplevelse som jag fick ta mig igenom liksom i ett akvarium, för alla att se på. Hårdheten i musiken var helt relaterad till min hälsosituation, säger hon.
Ljusare skiva

Då är "Heavy rotation" en mycket ljusare och souligare platta. I dag är Anastacia frisk, nygift med förre livvakten Wayne Newton och ser framtiden an med tillförsikt.

Men hon har inte glömt sitt förflutna. Den 28 oktober sjunger hon på Rosa Bandet-galan i Globen för att hjälpa till att samla in pengar till kampen mot bröstcancer.

-Det är inte bara en vanlig show där jag går in och sjunger. För mig är det här ett mycket djupare ögonblick. Att samla in pengar för att hitta ett botemedel mot cancer kommer alltid att vara en väldigt, väldigt personlig angelägenhet, säger Anastacia.

Mer läsning

Annons