Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulanshelikoptern flyger igen

Under söndagseftermiddagen fick ambulanshelikoptern klartecken för flygning igen efter de senaste dagarnas stopp på grund av vulkanaskan.

Annons

Redan på söndagsförmiddagen kunde den helikopter som är stationerad i Lycksele börja verka i riktning västerut, norrut och nästan ända fram till Umeå i östlig riktning, uppger TT.

Jämtlands helikoptrar hade då fortsatt flygstopp, men på eftermiddagen förbättrades läget och landstinget gick ut med ett pressmeddelande om att flygningarna var återupptagna.

– Vi kan flyga nästan fram till Umeå. Om helikoptern måste gå dit får man göra en bedömning på flygplatsen där om det är möjligt. I annat fall får man skarva med en ambulans i Vännäs, säger Agneta Karlfeldt, chefssjuksköterska på bolaget Scandinavian Air Ambulance som sköter ambulansflyget i bland annat Jämtland och Västerbotten, till TT.

I Umeå stod dock de två ambulansflygplan, som är stationerade där, på marken.