Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx "tacklad" av banan av egna teamkompisen i Falkenberg

Alexander Danielsson var på gång att klättra i fältet – då blev han avkörd av banan av egna teamkompisen Jan Brunstedt.

– Det här börjar bli en dålig ovana, säger Alx som fick bryta TTA-loppet i Falkenberg.

Annons

Den förre jämten – som var sensationell femma i totalställningen efter de första tre deltävlingarna – hade åttonde startpostion på Falkenbergsbanan. Han höll sig också runt sjunde-åttonde position under loppets första del.

Då, på det 30:e varvet av 43, hände något som skulle förstöra hela dagen för Danielsson.

Teamkompisen Jan Brunnstedt, 62 år, misslyckades att släppa förbi Alx på en raka och strax efteråt, när Danielsson väl hade kommit förbi, smällde de båda bilarna ihop.

– Jag vet inte var jag ska börja, men teamet hade meddelat Jan att släppa förbi mig, men ändå hände det här. Det börjar bli en ful ovana att mina teamkompisar kör mig av banan, suckade Alx, som nu tappade och ligger sjua i sammandraget.

Båda bilarna för Brovallens Design blev illa tilltygade och behöver repareras. Rent mentalt tog smällen extra hårt för Alx vars citroen började kännas allt bättre under loppet.

– Mycket av vårt fokus i dag var att få bilen att hålla under lång tid. Tre varv innan det här hände hade jag börjat få fäste och var på gång att köra ikapp bilar framför mig.

Nu tvingas Alx Danielsson vänta till 18:e augusti innan han får möjlighet till revansch. Detta eftersom TTA-serien tar ett sommaruppehåll. Nästa tävling blir Kanonloppet på Karlskoga motorstadion.

Alx fick dock en liten tröstnapp redan under dagen då han slutade trea med sin Ferrari i GTI-serien.

– Jag körde upp oss ordentligt. Egentligen vann vi, men det var något strul med tidtagningen, berättar han.

TTA-segrare i Falkenberg blev Richard Göransson, som vann före Linus Ohlsson. Göransson ledde samtliga 43 varv.