Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx och "The Mauler" i samarbete

Jämten Alx Danielsson får äran att köra svenske UFC-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafssons monstertruck vid Monster Jam i höst.

Annons

Stjärnstatusen går inte att ta miste på hos Alexander Gustafsson, som i höst ska gå en returmatch om UFC-titeln i lätt tungvikt mot Jon Jones. Nu har han som förste icke-amerikan fått en egen monstertruck tillägnad sig, givetvis med namnet "the Mauler".

Monstertrucken ska delta i Monster Jam-tävlingen som körs på Friends Arena i Stockholm den 8 november. Den som kommer att sitta bakom ratten är ingen mindre än Alx Danielsson, född och uppvuxen i Östersund.

– Det här ska bli riktigt kul! Jag har inte tävlat en riktig monstertruck sedan 2005 i Globen. Nu får jag dessutom nöjet att köra nya "the Mauler" -trucken med min namne Gustafsson på. Vi har pratat ihop oss och jag lovade att göra allt för att vinna på Friends, speciellt om han tar hem bältet i sin stora rematch mot Jon Jones, säger Alx Danielsson i ett pressmeddelande.

Övriga 11 förare i tävlingen är idel amerikaner och tävlar på heltid. Alx bjuds därför över till Feld Entertainments (som står bakom Mauler-trucken) testanläggning i Illinois, USA för att slipa på sina färdigheter i såväl racing- som freestylesegmenten.

– Senaste året har jag åkt en hel del till USA för körningar med NASCAR, nu ska jag få åka av en helt annan anledning. Egentligen är V8-motorerna det enda Monstertruckar och NASCAR har gemensamt. Jag är riktigt taggad på att få känna de 1500+ hästkrafterna knuffa på i ryggen och flyga som en pingisboll genom luften med den 4,5 ton tunga trucken! säger Alx.