Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx och "The Mauler" i samarbete

Jämten Alx Danielsson får äran att köra svenske UFC-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafssons monstertruck vid Monster Jam i höst.

Stjärnstatusen går inte att ta miste på hos Alexander Gustafsson, som i höst ska gå en returmatch om UFC-titeln i lätt tungvikt mot Jon Jones. Nu har han som förste icke-amerikan fått en egen monstertruck tillägnad sig, givetvis med namnet "the Mauler".

Monstertrucken ska delta i Monster Jam-tävlingen som körs på Friends Arena i Stockholm den 8 november. Den som kommer att sitta bakom ratten är ingen mindre än Alx Danielsson, född och uppvuxen i Östersund.

– Det här ska bli riktigt kul! Jag har inte tävlat en riktig monstertruck sedan 2005 i Globen. Nu får jag dessutom nöjet att köra nya "the Mauler" -trucken med min namne Gustafsson på. Vi har pratat ihop oss och jag lovade att göra allt för att vinna på Friends, speciellt om han tar hem bältet i sin stora rematch mot Jon Jones, säger Alx Danielsson i ett pressmeddelande.

Övriga 11 förare i tävlingen är idel amerikaner och tävlar på heltid. Alx bjuds därför över till Feld Entertainments (som står bakom Mauler-trucken) testanläggning i Illinois, USA för att slipa på sina färdigheter i såväl racing- som freestylesegmenten.

– Senaste året har jag åkt en hel del till USA för körningar med NASCAR, nu ska jag få åka av en helt annan anledning. Egentligen är V8-motorerna det enda Monstertruckar och NASCAR har gemensamt. Jag är riktigt taggad på att få känna de 1500+ hästkrafterna knuffa på i ryggen och flyga som en pingisboll genom luften med den 4,5 ton tunga trucken! säger Alx.