Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx kör vidare TTA

Alx Danilesson är klar för Elitserien i Racing och Brovallen Design även i nästa tävling.

Och det är framgångarna i hans två inhopp som gör det möjligt att säkra tävlande i Falkenberg om två veckor.

Annons

Alx Danielsson debuterade i TTA i Anderstorp och blev sexa. Senaste i Göteborg följde han upp med pole position och en andraplats i racet och nu är det alltså klart att det blir en tredje tävling.

Danielssons framfart har skickat upp honom på femte plats totalt i serien, bara tio poäng efter tvåan Thed Björk.

En sensationell utveckling med tanke på att Alx tävlat sparsamt de senaste åren då han koncentrerat sig på att driva ett eget team.

– Jag började tävla för knappt tre veckor sedan, de flesta andra i serien har vetat ett halvår att de ska köra. Om någon för tre veckor sedan hade sagt att jag skulle ligga femma i TTA hade jag aldrig trott på det, säger Danielsson.

Han säger att hans liv fått en ny vändning.

– Från 2009 har det varit enormt långa dagar med vårt eget team utan att det lett någonstans och det slutade med att vi fick lägga ner. Nu har jag ett nytt jobb som försäljningschef på ett företag som importerar bilar och bildelar från USA och racingen har gått från att vara ingenting till något helt annat.