Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älvdalsmål, klimat och kärlek på Humanistiska föreningen

En docent i nordiska språk, en klimatstrateg och en författare.
Humanistiska föreningen bjuder in Anna Westerberg, Andreas Gyllenhammar och Carl-Göran Ekerwald.

Den 18 september håller Humanistiska föreningen sin första höstträff i samlingssalen på Östersunds bibliotek. Det är Anna Westerberg, docent i nordiska språk vid Uppsala universitet, som berättar mer om "Älvdalsmålet i dröm och verklighet".

Höstens nästa programpunkt står Andreas Gyllenhammar för. Han är miljö- och klimatstrateg på Sweco och svarar på de stora frågorna: "Varför bör vi inte ändra vårt klimat? Och varför bromsar frågan om ansvarsfördelningen en hållbar utveckling?" Den 23 oktober på Östersunds bibliotek.

Den 3 november är det dags för författaren och översättaren Carl-Göran Ekerwald att tala om "Kärlek på gamla dar" i Wargentinskolans aula. Ekerwald, som tidigare var uppskattad lärare och rektor i Svenstavik, har en mängd litterära alster på sin verkförteckning. Ett av de senare är "Sigridiana", en diktsamling om hans kärlekshistoria med journalisten och författaren Sigrid Kahle. När de träffades var han 87 och hon 82. Hon gick bort samma år som samlingen kom ut, 2013.

(LT)