Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två vargar har skjutits efter renangrepp: "Förda till SVA för undersökning"

Två vargar , en tik och en hane, sköts i skyddsjakt utanför Storbo, väster om Idre i Älvdalens kommun, på tisdagseftermiddagen.
– Vargarna är nu förda till Statens veterinärmedicinska anstalt för undersökning, säger John Halvarsson, vid länsstyrelsen.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på två vargar (från den 20 oktober)

Ditt gamla porslin kan vara värt tusenlappar – här är 10 värdefulla föremål du vill hitta i förrådet

Många rattsurfar – trots vetskap om att det är en trafikfara

SÅ KÖPER DU PLUS

Efter angrepp på ren och störningar för renskötseln, beviljade länsstyrelsen tillstånd för skyddsjakt på de två vargarna.

Avsaknaden av spårsnö har gjort att sökandet efter vargparet varit besvärligt. På tisdagsmorgonen kunde lokala jägare finna vargarna och ringa in dem.

– Vi skickade ut personal och rekvirerade också en helikopter för skyddsjakten, berättar John Halvarsson på länsstyrelsen Dalarna i Idre.

Två vargar har skjutits utanför Storbo i nordvästra delen av Älvdalens kommun. OBS: Bilden föreställer ingen av de båda skjutna vargarna utan är tagen i ett annat sammanhang.

De två vargarna, en hane och en hona, kunde också avlivas. Detta skedde i närheten av Storbo, nordväst om Idre, i den nordvästra delen av Älvdalens kommun.

– De två är nu förda till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i Uppsala för undersökning och för DNA-prov, säger John Halvarsson.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Annons