Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alternativt luciafirande för musikälskare

/
  • David Rosberg och Alexander Mangs spelade under lördagskvällen på News. Foto: Joakim Rolandsson

Minifestivalen Snö mellan tårna utspelade sig i helgen. Många av länets musikälskare valde ett alternativt luciafirande, och lyssnade istället för de gamla vanliga sångerna på bland annat Jenovas Vittnens tv-spelscovers och Komas Midas instrumentala postrock.

Annons

Under tre olika tak spelade 10 lokala akter och ett österrikiskt band, utspritt över fredagen och lördagen. Under lördagkvällen fylldes News upp till maxgränsen när Jenovas Vittnen tolkade signaturmelodierna till sina favoritspel. Kaos utbröt när killarna i bandet spelade sin version av Tetris, och fansen plötsligt bildade ett vilt dansgolv på en yta som aldrig var  bredare än 2 meter.

Gitarristen David Rosberg gjorde sitt jobb så bra att man aldrig saknade en sångare. Riffen han kastade in lite varstans i låtarna ljöd över lokalen och verkade trollföra hela publiken.

Efter nästan en timmes bejublad tv-spelsnostalgi satt elektrobandet I Always Wanted A Pony igång med skivspelare och dator. Bandet, som består av Felix Hedberg och Tobias Gerhardsson, tillhör MySpace-generationen och har fått mycket uppmärksamhet senaste tiden i de styrande musikbloggarna. Ljudstrul gör att stämningen dog lite under spelningen, men så fort de uppspeedade samplingarna och knastriga syntharna hördes besvarades det med jubel.

Daniel Yousefi spelar i bandet Komas Mida, som också stod som arrangör för helgens spektakel.

Vi är nöjda, vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss eftersom det är en ny grej. Men att det kom så mycket folk hit var en rolig överraskning!

Berättade han om kvällens yra.

Mer läsning

Annons