Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alternativa julfiranden i länets församlingar

För den som saknar ett ställe att fira jul på eller som vill umgås med nya människor så arrangerar Svenska kyrkan julfiranden på olika platser i länet.

I jul har Svenska kyrkan laddat upp för länets både vana och ovana kyrkobesökare, då de olika församlingarna har arrangerat alternativa julfiranden. På julafton anordnas julbord och gemensamt julfirande i Hornsbergskyrkan på Frösön och även på församlingshemmen i Brunflo och Östersund är alla välkomna att fira jul.

Jourhavande präst kan nås hela julhelgen och i vanlig ordning så kan den som vill ha mer tradition besöka julottorna och midnattsmässorna i länets församlingar.

– Det är en stor glädje att se kyrkorna fyllas med förväntansfulla människor. Det visar att julen inte bara handlar om stress och kommers, som det ibland kan verka, säger biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

För den som fortfarande känner ett sug efter julmat så serveras det som blivit kvar sedan jul i Värmestugan i Östersund den 27 december.